Pad tot huidige pagina

Kinderbaden en zwemmen in het Amsterdamse Bos

Op verschillende plekken kun je zwemmen in het Amsterdamse Bos. Voor de allerkleinsten zijn er in het Amsterdamse Bos twee kinderbaden. Er is ook een officiële zwemlocatie in het Bos: de Grote Vijver heeft een apart zwemgedeelte.

Let op!  De Grote Vijver heeft op dit moment negatief zwemadvies. Bij positief advies, melden wij dit hier. Wil je zwemmen in natuurwater? Dan kan dit bij de zwemsteiger in de Nieuwe meer.

Zwemwater

Het water van het Amsterdamse Bos is van uitstekende kwaliteit. In de Grote Vijver is een apart zwemgedeelte afgezet. Sinds het najaar van 2023 is de zwemsteiger in de Nieuwe Meer een tweede officiële zwemlocatie in het Amsterdamse Bos. Op de website van Amsterdam Decks kan je de waterkwaliteit bij de vlonder in de Nieuwe Meer checken. Ze rapporteren onder andere over de actuele watertemperatuur, troebelheid of het zuurstofgehalte.

Op de website van de Provincie Noord-Holland vind je meer informatie over het zwemwater in Nederland, zoals de officiële zwemplekken en de kwaliteit van het zwemwater. Zie zwemwater.nl voor de actuele situatie.

Kinderbaden

Voor peuters en kleuters zijn twee speelbaden in het Amsterdamse Bos aanwezig. Zo kunnen zij, onder toezicht van een volwassene, veilig in het water spelen. Bij beide baden staat een kiosk voor versnaperingen en zijn er picknickbanken en openbare toiletvoorzieningen (incl. babycare en mindervalidentoilet). Ook zijn er speeltoestellen.

Wanneer zijn de kinderbaden open?

Vanaf mei tot en met september zijn beide kinderbaden in de weekenden en vakanties van 10:00 tot 19:00 uur gevuld met water bij een buitentemperatuur van boven de 20 graden en bij droog weer. Op weekdagen boven de 20 graden vullen we enkel het Kleine Kinderbad.

Bij grensgevallen wordt per dag overwogen of beide baden (of alleen het Klein Kinderbad) worden gevuld met water. Het water wordt regelmatig ververst en gecontroleerd. Bij twijfel kun je contact opnemen met De Boswinkel: 020 251 7840 (woensdag tot en met zondag van 10-17u).

Speeleilanden

De eilanden in de Grote Vijver zijn in de zomer avontuurlijke waterspeelplek en -speelbos voor kinderen. Ze zijn bereikbaar met spannende loopbruggen en een zelf te bedienen pontje.