Pad tot huidige pagina

Paardrijden in het Amsterdamse Bos

Afbeelding

balk wit

Ruiterpaden

Paardrijden in het Bos

Ruiters kunnen genieten van maar liefst 21,5 km aan ruiterpaden in het Amsterdamse Bos. Ten westen van de Kleine Vijver is een paardenpicknickplaats ingericht.

Doorwaadbare plek

Foto van een slipjacht

In het zuidelijk gedeelte van het Bos is een plek waar je van de ene oever naar de andere kunt rijden. Ook de jaarlijkse slipjacht rijdt hier doorheen.

Maneges

Foto van twee meisjes en een paard

In het Bos zijn twee FNRS maneges. Hier zijn ook regelmatig dressuur-wedstrijden bij te wonen. Je kunt ook iets eten of drinken.

Standplaatsen

Paard en zadel

Als je tijdens het rijden iets wilt eten of drinken, zijn er bij twee horecagelegenheden in het Bos standplaatsen om je paard tijdelijk vast te maken.

Wedstrijden

Jaarlijks worden in het Amsterdamse Bos spectaculaire paardensport-evenementen georganiseerd, zoals een slipjacht, menwedstrijden en paardenpolo.

Aangespannen paard

Aangespannen paard en wagen

In het Amsterdamse Bos is het in principe niet toegestaan om met aangespannen paard te rijden op voet-, fiets- en ruiterpaden. Omdat hier onder bezoekers van het Bos toch behoefte aan blijkt te zijn, voert het Amsterdamse Bos in 2015 en 2016 een proef uit. Daarbij worden er 5 (betaalde) jaarontheffingen uitgegeven om met aangespannen paard door het Bos te rijden. In 2016 zijn er ook dagontheffingen (maximaal 3 per dag) beschikbaar. Lees hier meer over deze proef.

De Boskalender

De Boskalender

Frame