Pad tot huidige pagina

Sporten in het Bos

Lijst

Het Amsterdamse Bos is een groot gymlokaal: er zijn allerlei faciliteiten om in clubverband of individueel te sporten.

De Boskalender

De Boskalender

Wandelen

wandelen

In het Amsterdamse Bos kun je prachtige wandelingen maken. Verschillende wandelroutes leiden je door de vele natuurgebieden die het Bos rijk is.

Fietsen

Foto van fietsende mensen

Met de fiets kun je eindeloos het Bos verkennen: 50 kilometer fietspad slingert door het hele bos. Bij de entree van het Bos kun je een fiets huren.

Hardlopen

Foto hardlopen

Het Bos is een uitstekend gebied om te werken aan je conditie. Je kunt hardlopen via een aantal routes. Verder is er een veldloop- en trimroute.

Paardrijden

Foto paardrijden

Je kunt recreatief paardrijden of lid worden van een van twee maneges. Er zijn prachtige ruiterpaden, twee paardenstalplaatsen en een paardenpicknickplaats.

Vissen

Foto van vader en zoon aan het vissen

Vissen in het Bos kan alleen als je lid bent van de Amsterdamse Hengelsportvereniging. Een vergunning is verkrijgbaar in De Boswinkel bij de entree van het Bos.

Zwemmen

Zwemmen

Het water van de Grote Vijver is perfect zwemwater voor een lekkere duik. Voor de allerkleinsten zijn er twee kinderbaden inclusief kiosk en toiletten.

Kanoën

Foto van meisjes in een kano

In het Amsterdamse Bos kun je een kano huren om het Bos via het water te verkennen. Je kunt ook kanoën bij kanovereniging Frisia of een kanowedstrijd bijwonen.

Het Nieuwe Meer

Sup & Meer, foto Marc Vreuls

Op het Nieuwe Meer aan de noordkant van het Amsterdamse Bos kun je ook watersporten. Zo kun je er zeilen, windsurfen, suppen en varen en zijn er ook diverse jachthavens.

Roeien

Roeiwedstrijd in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is (inter-)nationaal bekend om de roeiwedstrijden die worden gehouden op de Bosbaan. Je kunt ook zelf op de Bosbaan trainen als je bij de roeivereniging bent aangesloten.

Watertappunten

Een kraai drinkt water van een waterhapper in het Amsterdamse Bos, foto: Wouter van der Wulp.

In het Amsterdamse Bos staan op verschillende plekken waterhappers en watertappunten. Bekijk hier vast de locaties voor je gaat sporten in het Bos:

Mediawidget