Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Routebeschrijving

In het kort

Het Amsterdamse Bos is op verschillende manieren bereikbaar. Kijk hier voor de routebeschrijving.


De hoofdentree van het Bos is gelegen aan de Amstelveenseweg ter hoogte van de Van Nijenrodeweg. De Boswinkel (bezoekerscentrum) ligt bij de entree van het Amsterdamse Bos. Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie over alle activiteiten in het Bos. De Boswinkel is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00. De toegang tot het Bos is gratis.

Fietsen

Vanuit de stad en vanuit de regio ben je op de fiets sneller in het Amsterdamse Bos dan je denkt. Het is bijvoorbeeld maar 15 minuten fietsen vanaf het Vondelpark. En het zijn ook nog eens mooie routes om te fietsen. Daarnaast is het mogelijk om bij de entree van het Bos een fiets te huren.
Zie: Groene fietsroutes naar het Bos (PDF, 1.4 MB)

Openbaar vervoer

Het Amsterdamse Bos is met verschillende busverbindingen bereikbaar:

Amsterdam Centraal Station - Boswinkel, Hoofdingang van het Amsterdamse Bos

Buslijnen 170 en 172 van Connexxion. Opstappunt: CS Prins Hendrikplantsoen (vertrekt om de 5 minuten).

Haarlemmermeer station - Boswinkel, Hoofdingang van het Amsterdamse Bos

Buslijnen 170 en 172 van Connexxion (vertrekt om de 5 minuten).

Amstelveen - Geitenboerderij

Buslijn 186/187 van Connexxion vanaf Amstelveen busstation, stopt op de Nieuwe Meerlaan. Vanaf hier is het 5 minuten wandelen naar de Geitenboerderij (vertrekt ongeveer om de 20 minuten). Let op! Deze buslijn rijdt niet in het weekend.

Station Zuid (Amsterdam) - Camping Amsterdamse Bos

Buslijn 199 van Connexxion vanaf Amsterdam station Zuid stopt op een aantal haltes ten zuiden van het Amsterdamse Bos: Camping Amsterdamse Bos, Bovenkerk Legmeerdijk en Aalsmeer Rietwijkeroordweg.

Nader reisadvies: OV9292

Auto

Het Amsterdamse Bos is per auto bereikbaar vanaf de A9. Neem de afslag Aalsmeer. Vanaf de A10 neem je de afslag VU (S108). Bij de stoplichten linksaf.
Parkeren in het Bos is gratis. In het hoofdentreegebied kun je parkeren op de Parkeerweide.

Museumtram

De museumtram vertrekt vanaf het Haarlemmermeerstation en heeft diverse haltes langs het Amsterdamse Bos. Een ideale manier om het Amsterdamse Bos op stijlvolle wijze te bereiken. De museumtram rijdt op zon- en feestdagen van medio april tot en met half oktober.
Zie: Museumtram

Pontje Nieuwe Meer en Badhoevedorp

Van medio april tot half oktober varen in het weekend twee pontjes. Eén tussen de noordelijke oeverlanden van de Nieuwe Meer en de Meerkade in het Amsterdamse Bos. Met name voor fietsers en voetgangers uit Amsterdam West een snelle en leuke manier om het Amsterdamse Bos te bereiken. Het pontje Badhoevedorp-Nieuwemeerdijk vaart op afroep.
Zie: Veerponten Nieuwe Meer

Bosbus

Op zon- en feestdagen in het hoogseizoen (van Pasen tot november) rijdt de elektrische Bosbus door het Amsterdamse Bos. Bij iedere busstop kun je een ander deel van het Amsterdamse Bos en de attracties verkennen.

Routebeschrijvingen

Routebeschrijving Boswinkel (PDF, 112 kB)

Routebeschrijving Boswinkel (Google maps)

Routebeschrijving beheerkantoor Amsterdamse Bos (PDF, 78 kB)

Routebeschrijving kantoor Amsterdamse Bos (Google maps)

Plattegrond

Op onze digitale plattegrond vind je o.a. de attracties, horecagelegenheden en routes in het Bos. Je kunt ook een PDF van de plattegrond downloaden: Plattegrond Amsterdamse Bos (PDF, 7.7 MB).