Pad tot huidige pagina

Vissen in het Amsterdamse Bos

Je kunt op meerdere plekken je hengel uitgooien in het Bos. Je dient wel een visvergunning op zak te hebben en lid te zijn van de Amsterdamse Hengelsportvereniging.

Visplekken

De visrechten in het Bos zijn exclusief voor leden van de Amsterdamse Hengelsportvereniging (AHV). Op de bekende karperstekken, langs de Bosbaan en in het zuidelijk deel van het Bos (ten zuiden van de A9), mogen de leden van de AHV overal hun hengel uitgooien. Kijk voor meer informatie op visplanner.nl.

Voor mindervaliden zijn langs de Bosbaan vissteigers aangelegd.

Foto van vader en zoon aan het vissen

Visvergunning

In De Boswinkel bij de hoofdentree van het Amsterdamse Bos zijn meer-daagse vispassen te koop vanaf € 5,- per dag met een maximum van een week (7 dagen).  Een weekvergunning voor 7 dagen kost € 25,- (inclusief de 3e hengel- en nachtvergunning).
Een (jaar)lidmaatschap is verkrijgbaar bij de AHV. Gedurende de sluiting van De Boswinkel, kunnen vissers een vergunning bestellen via de website van de Amsterdamse Hengelsportvereniging.

Er gelden verschillende regels voor het vissen in het Amsterdamse Bos. Geïnteresseerden kunnen hiervoor een kijkje nemen op de website van de Amsterdamse Hengelsportvereniging, of in de Boswinkel de vergunningsvoorwaarden inzien.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over onder meer viswater, verschillende vissoorten en sportvisactiviteiten in het Amsterdamse Bos, op de website van de Amsterdamse Hengelsportvereniging,of op visplanner.nl.