Pad tot huidige pagina

Balisageschema Bosbaan

Tijdens evenementen is de Bosbaan uitsluitend bestemd voor deelnemers en is het vissen langs de roeibaan niet toegestaan. In de Bosbaankalender staan de evenementen die op de Bosbaan plaats vinden.

Om de baan voor wedstrijden geschikt te maken wordt belijning aangelegd. Tijdens het invaren en verwijderen van de lijnen zijn de mogelijkheden om te vissen beperkt. Hieronder staat een overzicht van deze werkzaamheden. We proberen dit overzicht zo veel mogelijk aan te houden, wijzigingen zijn echter altijd mogelijk.

Balisageschema 2023

- onder voorbehoud van wijzigingen -

week lijnen vissen
14 lijnen invaren vissen beperkt mogelijk
15 alle lijnen erin vissen niet mogelijk
44 alle lijnen eruit halen vissen beperkt mogelijk
45 alle lijnen eruit vissen mogelijk

Toelichting

Vismogelijkheden: aan de zuidkant (Bosbaanweg) is vissen mogelijk tot ongeveer 60 meter vanaf de kant. Aan de noordkant is vissen beperkt mogelijk. Voor schade aan visgerei en dergelijke aanvaardt de Gemeente Amsterdam geen enkele aansprakelijkheid.

Tijdens het invaren en uithalen van de lijnen dient men de volgende regels in acht te nemen:

  • Binnen een straal van 8 meter mogen zich aan beide zijden van de lijnen geen roeiboten of kano’s bevinden.
  • Rond het aanlandingspunt van de lijn moet een straal van 8 meter worden vrijgehouden.

Tijdens de evenementen (zie o.a. de Bosbaankalender) is de baan uitsluitend bestemd voor deelnemers en is het anderen niet toegestaan zich op de baan te begeven.

Vissen op de Bosbaan in 2023

Van januari tot en met maart 2023 kunnen vissers in de Bosbaan vissen. Tot eind oktober is de baan volledig in gebruik bij de Nederlandse roeibond.Met de WK, EK en de Olympische Spelen in aantocht benut de roeibond alle banen in de Bosbaan zodat de atleten zich optimaal kunnen voorbereiden. Er is dit jaar ook een nieuw roeievenement: de Coupe de la Jeunesse.

Fishing on the Bosbaan in 2023

The Bosbaan is available for fishing from January to March and November to December 2023. Fishermen are required to have a fishing pass provided by the AHV (Amsterdamse Hengel Vereniging). Our foresters will check your fishing pass irregularly.From April to November 2023 the Bosbaan will be used by the Dutch Rowing Federation to prepare the athletes for World and EU championships and the Olympic Games.

Let op: alles onder voorbehoud. Wijzigingen in het balisageschema zijn mogelijk. De Gemeente Amsterdam aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid.

Gebruiksreglement 2018 (DOC, 68 kB)

Huurvoorwaarden Sportaccommodatie Bosbaan 2015 (PDF, 20 kB)

Tekening Bosbaan (PDF, 134 kB)