Pad tot huidige pagina

Kinderspeelplaatsen in het Amsterdamse Bos

Naast spannende attracties als Fun Forest, de kanoverhuur en MiniCaptain zijn er ook fijne kinderspeelplaatsen in het Amsterdamse Bos. Pak de (bak-)fiets en kijk of je ze samen allemaal kunt vinden! Zie ook onderstaande plattegrond.

1. Speelbos Fun Forest

Tegenover de Boswinkel is de balie van Fun Forest. Erachter vind je voor de kleinsten een speelbos met een stoere kabelbaan en klimplekken. Betreden op eigen risico (geen toezicht). In het 'grote' Fun Forest is voor jong en oud een uitdagend parcours. Zie: Fun Forest.

2. Speelplaats bij Klein Kinderbad

Als je vanaf de Boswinkel het Bos infietst is het Klein Kinderbad aan je rechterhand niet te missen. Ernaast is een kleine speelplaats met toestellen. De kiosk bij het Klein Kinderbad is vanaf 1 mei tot 15 september geopend, indien de weersomstandigheden het toelaten en er water in de kinderbaden aanwezig is, van 10:00 tot 18:00 uur.

3. Waterspeelplaats de Speeleilanden

Misschien wel de mooiste buitenspeelplaats, de Speeleilanden. Met zelf te bedienen pont, touwbruggen en andere spannende oversteekplaatsen. Zie: Speeleilanden.

4. Speelplaats bij Groot Kinderbad

Ten westen van de Grote Speelweide is het Groot Kinderbad. De speeltuin ernaast bevindt zich onder de bomen. Heerlijk beschut spelen. De kiosk bij het Groot Kinderbad is vanaf 1 mei tot 15 september geopend, indien de weersomstandigheden het toelaten en er water in de kinderbaden aanwezig is, van 10:00 tot 18:00 uur.

5. Geitenboerderij Ridammerhoeve

Wist je dat de Geitenboerderij ook een leuke speeltuin heeft? Tussen de dieren! Zie: Geitenboerderij Ridammerhoeve.

6. Doolhof

Vlakbij de Geitenboerderij, grenzend aan de geitenweide is een doolhof! Naast het doolhof kun je picknicken onder de kastanjebomen. En kastanjes zoeken in de herfst! Zie: Doolhof.

7. Boerderij Meerzicht

Niet alleen kun je bij Boerderij Meerzicht genieten van de heerlijkste pannenkoeken, er zijn ook herten en pauwen. En een speeltuin voor groot en klein. Een smakelijke plek om je speeltuinavontuur af te sluiten! Zie: Boerderij Meerzicht.