Pad tot huidige pagina

Ontdek onze attracties

Lijst

Het Amsterdamse Bos heeft attracties voor jong en oud. Van het geven van de fles aan een geit tot aan het relaxen in een sauna. Op deze pagina vind je wat het Bos je allemaal te bieden heeft.

De Boskalender

De Boskalender

Sup & Meer

Sup & Meer, foto Marc Vreuls

Een bijzondere nieuwe attractie in het Amsterdamse Bos: Stand Up Paddling, oftewel 'Suppen'. Bij Sup & Meer kun je boards huren en tochten maken door het Amsterdamse Bos. Sup & Meer verzorgt ook lessen.

Geitenboerderij

Geitenboerderij

Geitenboerderij Ridammerhoeve ligt midden in het bos en bestaat uit o.a. uit een kinderboerderij, kaasmakerij en een speeltuin. Alles op biologisch-dynamische wijze. Dinsdag gesloten.

Hotel & Wellness Zuiver

Spa Zuiver

Hotel & Wellness Zuiver heeft verschillende sauna's, baden, een hamam, massage- en relaxruimten en een restaurant. Een aanwinst voor het Bos.

Fun Forest

Fun Forest Amsterdamse Bos

Slinger van boom naar boom door het Bos via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen. Er zijn verschillende routes voor jong en oud.

Bostheater

BosTheater

In de zomer geeft het Bostheater avondvoorstellingen in het Openluchttheater. Bijzondere voorstellingen en fraaie decors met de bomen als achtergrond.

Mini Captain

Foto van kinderen die een miniboot besturen

Mini Captain is een kleine haven voor kinderen vanaf vier jaar in de Grote Vijver bij de Speelweide. Kies je favoriete schip en vaar helemaal zelf!

Kinderbaden

Kinderbaden

Voor kleine kinderen zijn twee speelbaden in het Bos aanwezig. Bij de baden vind je een kiosk, picknickbanken, speeltoestellen en openbare toiletvoorzieningen.

De Boswinkel

De Boswinkel_

De Boswinkel geeft informatie over het Amsterdamse Bos. Als de Boswinkel weer open is, zijn er wisselende tentoonstellingen, activiteiten en een winkel. De toegang is gratis.

De Boswinkel is te bereiken via mail:
- deboswinkel@amsterdam.nl

Museumtram

Foto Museumtram

De Museumtram vertrekt vanaf het Haarlemmermeerstation en heeft diverse haltes langs het Amsterdamse Bos. Een leuke manier om het Bos te bereiken.

Boerderij Meerzicht

Boerderij Meerzicht

Bij Boerderij Meerzicht, bij de start van de Bosbaan, kun je genieten van het zonnige terras en de heerlijkste pannenkoeken. Met dierenweide en speeltuin!

Fietsverhuur

Fietsverhuur Amsterdamse Bos

Fietsverhuur 'De Boshalte' is te vinden tegenover de Boswinkel. Hier kun je allerlei fietsen huren zoals stadsfietsen, tandems en zelfs elliptigo’s.

Kano/waterfiets

Kanoërs in het Amsterdamse Bos

De kano- en waterfietsverhuur is te vinden op de Grote Speelweide. Huur hier een kano of waterfiets en ontdek het Bos op een unieke manier.

EuroParcs

Zet je tent op of huur een chalet bij EuroParcs het Amsterdamse Bos! In het zuidelijkste puntje van het Bos vind je dit vakantiepark, aan de Bosrandweg.

Speeleilanden

Waterspeelplaats de Speeleilanden in het Amsterdamse Bos

De eilanden in de Grote Vijver zijn in de zomer avontuurlijke waterspeelplek en -speelbos voor kinderen. Ze zijn bereikbaar met spannende loopbruggen en een zelf te bedienen pontje.

Segwaytours

Segwaytours in het Amsterdamse Bos

Segway rijden door het Amsterdamse Bos is een unieke ervaring en iedereen kan het. Fantastisch als uitje met familie, vrienden of collega’s.

Poel's Up

Poel's Up

In de Amstelveense Poel, achter het raadhuis van Amstelveen, ligt Poel’s Up: een drijvend zwembad met bar en een fenomenaal uitzicht over de Poel. Je kunt er ook suppen en bootcampen!

Veerpont

Veerpont naar het Amsterdamse Bos

Van half april tot half oktober varen er twee veerponten over het Nieuwe Meervan en naar het Amsterdamse Bos: Veerpont Nieuwe Meer en fiets- en voetveerpontje 'Ome Piet'.

Rondvaart

Rondvaart door het Amsterdamse Bos

Met eens een boswachter aan het roer zijn er rondvaarten door de kronkelige wateren van het Amsterdamse Bos, met een groep of particulier.

Maneges

Manege

In het Amsterdamse Bos zijn 2 maneges gelegen: Manege Nieuw Amstelland en De Amsterdamse Manege.

Mediawidget