Pad tot huidige pagina

Het Bostheater

Ieder jaar brengt het Amsterdamse Bostheater gedurende de zomermaanden een nieuwe theaterproductie uit met een groots decor in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos. De bijzondere voorstellingen met het prachtige decor zijn inmiddels een begrip in Amsterdam. Ook vinden er concerten, filmavonden, dans- en kindervoorstellingen plaats. Voor ieder wat wils.

Het Bostheater

Het Amsterdamse Bostheater is een van de grootste theaterpodia van Nederland. In de zomermaanden kun je in de openlucht tussen de bomen en onder de sterren genieten van de mooiste theater- en muziekvoorstellingen.

Programma

Elk jaar in de zomer speelt in het Bostheater de ‘grote zomervoorstelling’. Soms is het een eigenzinnige en moderne bewerking van klassiek repertoire zoals dat van Shakespeare of Tsjechov, en soms is het een nieuwe titel of een bewerking van een film.

Zo bracht toneelgroep Oostpool in 2021 het nieuwe stuk Hollandsch Glorie naar het grote podium, en speelde ITA in 2022 The Damned, naar de gelijknamige film van Luchino Visconti. In 2023 zet Orkater in de voorstelling Wildfire het Bostheater in lichterlaaie met een losgeslagen muzikale trip over ons verlangen naar samenzijn en het onvermogen dat te bestendigen.

Ook zijn er diverse andere voorstellingen te zien voor jong en oud. Van concerten, jeugdvoorstellingen en filmavonden tot het jaarlijkse Boslab Theaterfestival, een festival voor aanstormend talent. Kijk voor de volledige programmering op: bostheater.nl.

Dineren

Het is mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling lekker te picknicken op de tribune. Ook kun je ter plekke bij de bar diverse andere etenswaren bestellen. Kijk voor alle diner-mogelijkheden op de website van het Bostheater.

Wilt u komen eten in het Bostheater maar is het weer onbetrouwbaar? Bij twijfelachtig weer wordt er tussen 18.00 uur en 19.00 uur een weer-update geplaatst op de website van het Bostheater.

Bereikbaarheid

Het Bostheater is lopend, met de fiets of met de auto te bereiken. Het openbaar vervoer stopt op circa 35 minuten loopafstand van het Bostheater. Kijk op 9292.nl voor reisadvies voor openbaar vervoer. Parkeren met de auto kan op de gratis parkeerplaats bij het Bostheater (Parkeerplaats Duizendmeterweg). Kijk voor meer informatie over bereikbaarheid op de website van het bostheater.

Bostheater

De Duizendmeterweg 7
1182 DC Amstelveen
020 670 0250
www.bostheater.nl