Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Het Bostheater (openluchttheater)

In het kort

In de zomer geeft het Amsterdamse Bostheater avondvoorstellingen in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. De bijzondere voorstellingen met fraaie decors, de bomen op de achtergrond en een deken op je knieën zijn een begrip in Amsterdam.


De intieme sfeer van het Amsterdamse Bostheater. Foto: Jaap Vork.

Ieder jaar brengt het Amsterdamse Bostheater gedurende de zomermaanden een nieuwe theaterproductie uit met een groots decor in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos. De zomervoorstelling van dit jaar is JULIUS CAESAR (Shakespeare). De bijzondere voorstellingen en dit prachtige decor zijn inmiddels een begrip in Amsterdam.

Het Bostheater

In de openlucht, tussen de bomen en onder de sterren genieten van de mooiste theater- en muziekvoorstellingen, dat is het Amsterdamse Bostheater.

De voorstellingen zijn vaak eigenzinnige en moderne bewerkingingen van het klassieke repertoire zoals dat van Shakespeare, Tsjechow en Brecht. De tribunes bieden plaats aan ruim 1500 mensen.

Zomervoorstelling 2017

JULIUS CAESAR / Shakespeare
van 25 juli t/m 9 september 2017

Bostheater speelt: Julius Caesar

Julius Caesar

vijf topacteurs en vijf koperblazers wekken Julius Caesar weer tot leven

Deze zomer brengt Orkater in samenwerking met het Amsterdamse Bostheater Shakespeares Julius Caesar op toneel. In het openluchttheater van het Amsterdamse Bos delen de acteurs van Orkater het podium met de blazers van K.O.Brass! (bekend van Kyteman Orchestra). Een muzikale Shakespeare onder de sterren.

Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang?

Shakespeare schreef een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om democratische waarden te verdedigen; tegen elke prijs.

Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.

Voorstellingen

  • Van 25 juli t/m 9 september 2017. Dinsdag tm zaterdag, aanvang 21:00.
  • Tickets: http://bit.ly/2nb01T6
  • Landelijke tournee 6 oktober t/m 5 december 2017, info en tickets: www.orkater.nl.
  • Adres: De Duizendmeterweg 7, 1182 DC Amstelveen.
  • Kassa, Restaurant en Café: vanaf 18.30 uur geopend.

Overige programmering

  • BOSLAB: 8 t/m 18 juni 2017 - nieuwe theatermakers bestormen het grote podium.
  • Within this wooden 'O': een ontmoetingsplaats en theateratelier met workshops, colleges, projecten en presentaties over kunst, wetenschap, filosofie en samenleving. Voor publiek dat meer wil weten, kunstenaars die verder willen kijken en iedereen die zich wil verdiepen en ontwikkelen. Meer informatie en lid worden: Within This Wooden ‘O’.
  • Live at Amsterdamse Bos: intieme concertreeks in het openluchttheater. Meer informatie en tickets: liveatamsterdamsebos.nl.

Dineren

Dineren is mogelijk in het restaurant voorafgaand aan de voorstelling of met een picknickmand op de tribune. Bij twijfelachtig weer kun je vanaf 18.00 uur bellen: 020 6433286. Of raadpleeg de website van Bostheater voor het actuele weerbericht. Kijk voor meer informatie en reserveren op de website van het Bostheater.

Bereikbaarheid

Het Bostheater is bereikbaar met de fiets, auto en openbaar vervoer. Neem buslijn 170, 172 of 174 vanaf Amsterdam Centraal Station en stap uit bij de halte Van Nijenrodeweg. Vanaf deze halte is het circa 20-30 minuten lopen (volg de bordjes). Parkeren met de auto kan op de parkeerplaats bij het Bostheater (Parkeerplaats Duizendmeterweg). Voor meer informatie: www.bostheater.nl.

Bostheater (openluchttheater)

De Duizendmeterweg 7
1182 DC Amstelveen
020 670 0250
www.bostheater.nl