Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Het Bostheater (openluchttheater)

In het kort

In de zomer geeft het Amsterdamse Bostheater avondvoorstellingen in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. De bijzondere voorstellingen met fraaie decors, de bomen op de achtergrond en een deken op je knieën zijn een begrip in Amsterdam.


Bostheater - publieksfoto

Ieder jaar brengt het Amsterdamse Bostheater gedurende de zomermaanden een nieuwe theaterproductie uit met een groots decor in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos. De zomervoorstelling van dit jaar is ROMEO & JULIA (Shakespeare). De bijzondere voorstellingen en dit prachtige decor zijn inmiddels een begrip in Amsterdam.

Het Bostheater

In de openlucht, tussen de bomen en onder de sterren genieten van de mooiste theater- en muziekvoorstellingen, dat is het Amsterdamse Bostheater.

De voorstellingen zijn vaak eigenzinnige en moderne bewerkingingen van het klassieke repertoire zoals dat van Shakespeare, Tsjechow en Brecht. De tribunes bieden plaats aan ruim 1500 mensen.

Zomervoorstelling 2016

ROMEO & JULIA / Shakespeare
van 19 juli (première 22 juli) tot en met 3 september 2016

Scène uit Romeo & Julia, Bostheater. Foto: Ben van Duin.

Romeo & Julia

In de zomer van 2016 slaan het Amsterdamse Bostheater, TENT en de Veenfabriek hun handen ineen om 400 jaar na het overlijden van William Shakespeare een eigenzinnige Romeo & Julia te presenteren, in in het unieke amfitheater van het Amsterdamse Bos.

Circus, theater en muziek worden ingezet om dit onsterfelijke verhaal nieuw leven in te blazen. Met rauwe beelden in een groots decor zal de liefde in al zijn levenskracht van het podium spatten.

In een hete zomer waar ruzie en passie snel oplaaien en gevechten makkelijk escaleren, wonen twee families te dicht op elkaar. Met gevaar voor eigen leven zijn de jonge Romeo en Julia vastberaden dat ze voor elkaar zijn bestemd. Regisseur Ingejan Ligthart Schenk brengt een verhaal dat zo tijdloos is als de liefde zelf.

Voorstellingen

  • Van 19 juli tot en met 3 september 2016, dinsdag t/m zaterdag, aanvang 21.00 uur.
  • Iedere vrijdag geeft de regisseur een inleiding op de voorstelling. Aanvang 20.30 uur.
  • Adres: De Duizendmeterweg 7, 1182 DC Amstelveen.
  • Kassa, Restaurant en Café: vanaf 18.30 uur geopend.

Overige programmering: BOSLAB: 4 t/m 9 juli - nieuwe theatermakers bestormen het grote podium.

Dineren

Dineren is mogelijk in het restaurant voorafgaand aan de voorstelling of met een picknickmand op de tribune.

Raadpleeg de website van Bostheater voor het actuele weerbericht. Bij twijfelachtig weer kun je vanaf 18.00 uur bellen: 020 6433286. Of raadpleeg de website van Bostheater voor het actuele weerbericht.

Kijk voor meer informatie en reserveren op de website van het Bostheater.

Bereikbaarheid

Het Bostheater is bereikbaar met de fiets, auto en openbaar vervoer. Neem buslijn 170, 172 of 174 vanaf Amsterdam Centraal Station en stap uit bij de halte Van Nijenrodeweg. Vanaf deze halte is het circa 20-30 minuten lopen (volg de bordjes). Parkeren met de auto kan op de parkeerplaats bij het Bostheater (Parkeerplaats Duizendmeterweg).

Voor meer informatie: www.bostheater.nl.

Bostheater (openluchttheater)

De Duizendmeterweg 7
1182 DC Amstelveen
020 670 0250
www.bostheater.nl