Pad tot huidige pagina

Rondvaart

Maak een rondvaart door de kronkelige wateren van het Amsterdamse Bos. Met een boswachter aan het roer!

Rondvaart voor particulieren

Update: dit seizoen zijn er helaas geen wekelijkse rondvaarten voor individuele particulieren.

Rondvaart met de Fluistervink

Een tocht met de Fluistervink duurt anderhalf uur en voert langs begroeide oevers, lommerrijke boszomen en verborgen weides. De boswachter vertelt ondertussen over de watervogels, bomen langs de oevers en de bijzondere geschiedenis van het gebied. De Fluistervink is een open boot.

De Engelse landschapsstijl maakt het Amsterdamse Bos spannend en is vanaf het water nog mooier, waardoor je je waant in het Amazonegebied.

Rondvaart Amsterdamse Bos, kinderen springen van brug

Rondvaart voor groepen

De Fluistervink met een boswachter aan het roer als schipper/gids kan ook afgehuurd worden voor een groep. Dit kan tot en met oktober. De prijs van een groepsboeking is
€ 250,- voor een boottocht van anderhalf uur. Er kunnen maximaal 30 mensen in de open boot. Doe een aanvraag bij De Boswinkel: Aanvraagformulier groepsexcursie of -rondvaart met de boswachter.

Start rondvaart

De rondvaart begint bij de aanlegsteiger aan het terras van de Amsterdamse Manege. Rechts van de manege voert een pad naar het terras en de aanlegsteiger. Je kunt gratis parkeren bij de manege.

Rondvaart met de Fluistervink

Tarieven

Tickets zijn te koop in De Boswinkel.

  • De prijs is € 10,00 per persoon en € 6,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor kinderen onder de 4 jaar is de boottocht gratis.
  • Groepsboekingen zijn ook mogelijk (max. 30 personen). Een tocht van anderhalf uur kost € 250,00.
  • Bedrijven kunnen een prijsofferte aanvragen voor een tocht met de Fluistervink.

Kaartjes voor de dagvaart dienen voor 13:00 uur afgehaald te worden in De Boswinkel. Kaartjes voor de avondvaart dienen voor 17.00 uur afgehaald worden bij De Boswinkel. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar, dus reserveer op tijd. De boottocht gaat door bij vier of meer reserveringen. N.B. De rondvaartboot is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Meer informatie en reserveren

Wil je een groepsexcursie of rondvaart met de boswachter aanvragen? Vul dan het Aanvraagformulier groepsexcursie of -rondvaart met de boswachter in. Neem voor meer informatie contact op met: De Boswinkel.

De Boswinkel
Bosbaanweg 5
1182 DA Amstelveen
T: 020 251 7840
E: boswinkel@amsterdam.nl

Routebeschrijving

De rondvaart begint bij de aanlegsteiger aan het terras van de Amsterdamse Manege, Nieuwe Kalfjeslaan 25, 1182 AA Amstelveen. Neem daarvoor de ingang van het Bos aan de Amstelveenseweg/Nieuwe Kalfjeslaan.