Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Rondvaart

Maak een rondvaart door de kronkelige wateren van het Amsterdamse Bos. Met een boswachter aan het roer!

Update: Aangepaste informatie vaartocht met de Fluistervink

In verband met de maatregelen van de Rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de groepsgrootte aangepast. De groepsgrootte is 8 deelnemers of in andere samenstelling (gezinnen of stelletjes) iets meer. De kosten zijn nu: € 125,-. De Fluistervink vaart voorlopig niet i.v.m. de grote hoeveelheid waterplanten.

Rondvaart met de Fluistervink

Een tocht met de Fluistervink duurt anderhalf uur en voert langs volbegroeide oevers, lommerrijke boszomen en verborgen weitjes. De boswachter vertelt ondertussen over de watervogels, zeldzame orchideeën en de bijzondere geschiedenis van het gebied. De Fluistervink is een open boot.

De Engelse landschapsstijl maakt het Amsterdamse Bos spannend en is vanaf het water nog mooier, waardoor je je waant in het Amazonegebied. Kijk in de Boskalender voor komende rondvaarten.

Rondvaart Amsterdamse Bos, kinderen springen van brug

Rondvaart voor groepen

De Fluistervink met een boswachter aan het roer als schipper/gids kan ook afgehuurd worden voor een groep. Dit kan tot en met oktober. De prijs van een groepsboeking is
€ 250,00 voor een boottocht van anderhalf uur. Er kunnen maximaal 30 mensen in de open boot. Doe een aanvraag bij De Boswinkel: Aanvraagformulier groepsexcursie of -rondvaart met de boswachter.

Start rondvaart

De rondvaart begint bij de aanlegsteiger aan het terras van de Amsterdamse Manege. Rechts van de manege voert een pad naar het terras en de aanlegsteiger. Je kunt gratis parkeren bij de manege.

Rondvaart met de Fluistervink

Tarieven

Tickets zijn te koop in De Boswinkel.

  • De prijs is € 10,00 per persoon en € 6,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor kinderen onder de 4 jaar is de boottocht gratis.
  • Groepsboekingen zijn ook mogelijk (max. 30 personen). Een tocht van anderhalf uur kost € 250,00.
  • Bedrijven kunnen een prijsofferte aanvragen voor een tocht met de Fluistervink.

Kaartjes voor de dagvaart dienen voor 13:00 uur afgehaald te worden in De Boswinkel. Kaartjes voor de avondvaart dienen voor 17.00 uur afgehaald worden bij De Boswinkel. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar, dus reserveer op tijd. De boottocht gaat door bij vier of meer reserveringen. N.B. De rondvaartboot is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Meer informatie en reserveren

Wil je een groepsexcursie of rondvaart met de boswachter aanvragen? Vul dan het Aanvraagformulier groepsexcursie of -rondvaart met de boswachter in. Neem voor meer informatie contact op met: De Boswinkel. De Boswinkel is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

De Boswinkel
Bosbaanweg 5
1182 DA Amstelveen
T: 020 251 7840
E: boswinkel@amsterdam.nl

Routebeschrijving

De rondvaart begint bij de aanlegsteiger aan het terras van de Amsterdamse Manege, Nieuwe Kalfjeslaan 25, 1182 AA Amstelveen. Neem daarvoor de ingang van het Bos aan de Amstelveenseweg/Nieuwe Kalfjeslaan. Zie locatie op onderstaande kaart.