Pad tot huidige pagina

Veelgestelde vragen (kleine) evenementen

Veelgestelde vragen (kleine) evenementen

Hier vind je de meest gestelde vragen over het organiseren van (kleine) evenementen in het Amsterdamse Bos.

Zoekopdracht

Sportdagen dienen ruim van te voren (ten minste 4 weken) aangevraagd te worden via het Aanvraagformulier evenement Amsterdamse Bos. De locatie wordt met het Bos besproken.

Alleen op de locaties Arena en het Radarterrein is stroomvoorziening. Stroom via de kiosken in overleg met de uitbater.

Toestemmingen (voor laden en lossen van materialen) kunnen, minimaal één week voor ingangsdatum, worden aangevraagd middels een aanvraagformulier .  Elke aanvraag wordt getoetst. Fiets-/wandel-/ruiterpaden mogen niet worden afgezet.

Nee, open vuur en vuur in drums is verboden.

Dat mag, maar minimaal 5 meter verwijderd van de bosrand en 50 centimeter van de grond.

Bier en wijn zijn toegestaan. Sterk alcoholische drank wordt niet toegestaan.

Ja, maar een zonder stroom. Voor grote installaties is een vergunning nodig.

Er mag niet met de auto over fiets- en voetpaden gereden worden. Bij hoge uitzondering worden toestemmingen gegeven. Zie het aanvraagformulier op de website.

Dit is vanwege de nabijheid van Schiphol niet toegestaan.

Ja.

Er mogen beperkt tafels en stoelen worden neergezet. (Zie ook Mag ik materiaal vervoeren met de auto?)

Er mogen maximaal 2 partytentjes worden neergezet van 2 x 3 mr. en zij dienen aan 3 zijden open te zijn.

Dit is niet toegestaan, omdat er dan op allerlei plekken gegraven gaat worden.

In het Bos landen met een luchtballon mag alleen met toestemming van Schiphol en de landingsplek bepalen wij.

Met een huifkar rijden mag in overleg en met een ontheffing.

In het Amsterdamse Bos is het in principe niet toegestaan om met aangespannen paard te rijden op voet-, fiets- en ruiterpaden (behalve tijdens bepaalde evenementen). Maar, omdat er onder bezoekers behoefte aan is, wordt er onder voorwaarden in een aantal gevallen toestemming verleend. Lees er meer over op de pagina: Aangespannen paard in het Amsterdamse Bos.

Dit is niet toegestaan, vanwege de verstoring van flora en fauna.

Op de locaties die op onderstaande plattegrond zijn aangegeven kunnen verschillende soorten evenementen worden georganiseerd. Deze plattegrond is ook te downloaden als PDF (PDF, 1,5 MB).

Voor vragen over het organiseren van een evenement kun je contact opnemen met de evenementencoördinator van het Amsterdamse Bos. Kijk hiervoor op de pagina van het Evenementenbureau.

Evenemententerreinen Amsterdamse Bos

Bussen kunnen parkeren op het grote parkeerterrein bij de hoofdentree (na 10.00 uur) of op de overige aangegeven parkeerterreinen.

Bij de Bosbaan mogen geen bootjes te water gelaten worden. Wegens mogelijke beschadiging van de oevers, wordt de locatie daarvoor bepaald in overleg met de evenementencoördinator.

Dit is seizoensgebonden. De openbare toiletvoorzieningen in het Amsterdamse Bos zijn ieder jaar open van 1 maart tot 1 november: in maart, april, september en oktober alleen in de weekenden; van mei tot en met augustus de hele week. In deze periode worden de toiletten tweemaal per dag schoongemaakt. Bij mooi weer blijven de toiletten ook 's avonds open.

Zie de Bosbaankalender op de website.

Touw, palen, ballen, frisbees, bats. Er mogen geen materialen gebruikt worden die bomen kunnen beschadigen zoals spijkers of punaises. Ook mag er niet gegraven worden in de grond.

Alle sporten mogen beoefend worden, behalve die gevaar voor de omgeving opleveren of schade veroorzaken, zoals buks/boogschieten, paintball, rijden met fietsen en wagentjes over het gras.

In de botenloods van de Bosbaan zijn kleedruimtes te huur. In De Boswinkel zijn geen kleedruimtes.