Pad tot huidige pagina

Tentoonstellingen

In en vlakbij de Boswinkel in het Amsterdamse Bos zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Boven is de vaste tentoonstelling 'Bos op Zolder' te zien over het Amsterdamse Bos. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen.

Serge Verheugen

Family Ties

In de mooie zomer van 2013 werkte de kunstenaar Serge Verheugen met tientallen mensen aan de beeldengroep "Family Ties". Hond Rex en baasje Andy hebben nieuw gezelschap gekregen van een hele groep dieren. Van een giraf tot een krokodil, 11 stuks in totaal. De beelden zijn gemaakt van hout uit het Bos en vlakbij De Boswinkel te zien.

Kunstwerk Andy en Rex Family Ties, kunstenaar Serge Verheugen

The Butterfly Release Project

Op het grote beeld van Serge Verheugen, vlakbij De Boswinkel, hebben kinderen en bezoekers een vlinder beschilderd en beschreven in vrolijke kleuren. Hierop staat de de naam van een geliefde, een held, ouders of favoriet huisdier. Dit kan bijv. ook een verloren dierbare of gestorven huisdier zijn. Donderdag 30 juni 2016 hebben leerlingen van de Olympiaschool uit Amsterdam de eerste vlinders bevestigd. En langzaam kreeg het beeld, Andy en Rex, Birth of Change, een persoonlijk en emotioneel geladen jasje.

Kunstwerk 'Birth of Change' (Serge Verheugen) met daarop vlinders van Bosbezoekers

Nachtbrakers, uilen van de wereld

Van 21 november 2019 tot en met 9 maart 2020 kun je deze tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel bezoeken. Aan vele uilen zit een bijzonder verhaal. Wist je dat er een uilensoort in een holletje onder de grond leeft? Of lees het verhaal van een uilensoort die eruit ziet als een roofvogel en zich zo ook gedraagt. Heb je weleens oog in oog gestaan met een Laplanduil? Ook kun je van dichtbij zien hoe een Kerkuil op zijn prooi afvliegt en deze uiteindelijk grijpt.

Woning gezocht

Van half maart tot en met half juni op de bovenverdieping van de De Boswinkel, kun je de tentoonstelling Woning Gezocht, bezoeken. Welke dieren kun je in Nederland tegenkomen en op welke manier wonen deze dieren. Bijna elk dier heeft wel een plek waar hij kan schuilen of waar de jongen worden geboren. Verwonder je over de soms verrassende en slimme woonvormen van deze dieren.

Bos op Zolder

Vaste tentoonstelling in De Boswinkel

Kom op ontdekkingstocht in het ‘Bos op Zolder’. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel kun je alles wat buiten in het Bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je Doctor Boomstronk helpen de boom zijn werk goed te laten doen. Er is een speurtocht door de tentoonstelling verkrijgbaar bij de balie.

Bos op Zolder, foto: Jeroen Hogenboom