Pad tot huidige pagina

Tentoonstellingen

In en vlakbij de Boswinkel in het Amsterdamse Bos zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Boven is de vaste tentoonstelling 'Bos op Zolder' te zien over het Amsterdamse Bos. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen.

Foto-expositie in het kader van 85 jaar Amsterdamse Bos, foto: Angela Bouman

Foto-expositie 85 jaar Bos - Jacoba Mulder

In het kader van 85 jaar Amsterdamse Bos is langs het fietspad vanaf de Boswinkel een foto-expositie ingericht. De zwart-wit foto's illustreren het verhaal van het Amsterdamse Bos: het ontwerp, aanleg en het gebruik van het Bos door de jaren heen.

Het Bos is zorgvuldig ontworpen. Voordat de aanleg in 1934 startte, lagen hier weiden en nog weer daarvoor turfstekerijen. Het ontwerp is van Jakoba Mulder, kortweg Ko, of soms wel ‘de juffrouw van het Bos’. Zij gaf aan waar elementen als waterpartijen, wegen, bospartijen, heuvels moesten komen.

De periode waarin het Bos tot stand kwam – van 1934 tot 1970 - omspant een groot deel van Mulders stedenbouwkundige loopbaan. In de wisselwerking tussen haar ontwerpwerk voor het Amsterdamse Bos en de vele andere projecten voor de gemeente Amsterdam ontwikkelde zij haar stedenbouwkundige benadering.

Meer informatie over deze expositie is verkrijgbaar in de Boswinkel. Lees hier verder over Jakoba Mulder: Jakoba Mulder, de 'juffrouw van het Bos'.

Serge Verheugen

Family Ties

In de mooie zomer van 2013 werkte de kunstenaar Serge Verheugen met tientallen mensen aan de beeldengroep "Family Ties". Hond Rex en baasje Andy hebben nieuw gezelschap gekregen van een hele groep dieren. Van een giraf tot een krokodil, 11 stuks in totaal. De beelden zijn gemaakt van hout uit het Bos en vlakbij De Boswinkel te zien.

Kunstwerk Andy en Rex Family Ties, kunstenaar Serge Verheugen

The Butterfly Release Project

Op het grote beeld van Serge Verheugen, vlakbij De Boswinkel, hebben kinderen en bezoekers een vlinder beschilderd en beschreven in vrolijke kleuren. Hierop staat de de naam van een geliefde, een held, ouders of favoriet huisdier. Dit kan bijv. ook een verloren dierbare of gestorven huisdier zijn. Donderdag 30 juni 2016 hebben leerlingen van de Olympiaschool uit Amsterdam de eerste vlinders bevestigd. En langzaam kreeg het beeld, Andy en Rex, Birth of Change, een persoonlijk en emotioneel geladen jasje.

Kunstwerk 'Birth of Change' (Serge Verheugen) met daarop vlinders van Bosbezoekers

Love is in the air

Zodra het voorjaar wordt, hangt er liefde in de lucht! Ontdek op welke manier dieren elkaar verleiden. Geven ze elkaar een geschenk, bouwen ze een fijn nestje of lopen ze te pronken met hun veren? Bekijk het in de tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel. Van begin mei tot en met augustus.

Bos op Zolder

Vaste tentoonstelling in De Boswinkel

Kom op ontdekkingstocht in het ‘Bos op Zolder’. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel kun je alles wat buiten in het Bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je Doctor Boomstronk helpen de boom zijn werk goed te laten doen. Er is een speurtocht door de tentoonstelling verkrijgbaar bij de balie.

Bos op Zolder, foto: Jeroen Hogenboom