Pad tot huidige pagina

Maand van de Biodiversiteit

Lijst

Mei is de Maand van de Biodiversiteit in het Amsterdamse Bos! Hoewel wereldwijd 22 mei gereserveerd staat als de Dag van de Biodiversiteit, geloven we in het Amsterdamse Bos niet dat één dag voldoende is om het belang van biodiversiteit te benadrukken.

De hele maand mei delen we leuke video's met onze ecoloog Sasja Voet en boswachter Pieter Rust. Zij nemen je mee in de wondere wereld van de biodiversiteit in het Amsterdamse Bos. Wie meer wilt weten over de mooie thema's die Sasja en Pieter bespreken, kan de verdieping opzoeken met een set gloednieuwe afleveringen van de Amsterdamse Boscast.

Biodiversiteit is overal!


Amsterdamse Boscast Specials

Vogelmonitoring en broedvogels

Dankzij de verschillende biotopen binnen het Amsterdamse Bos. Zo is bijvoorbeeld het Schinkelbos de perfecte plek voor moerasvogels, die je ergens anders in het Amsterdamse Bos niet zult tegenkomen. Boswachter Claudia gaat in gesprek met beroepsvogelaar Jesse Zwart (van o.a. Dagjevogelen.nl) en boswachter Pieter Rust over het belang van vogelmonitoring, hun lievelingssoorten en het magische aan vogels.

Biodiversiteit is overal!

De soortenrijkdom van onze planten, dieren en micro-organismen vormen samen de biodiversiteit van een gebied. Iedere schakel in dit systeem doet ertoe. Wat is biodiversiteit precies, waarom is het zo belangrijk en wat zijn de verschillen tussen bos- en stadsbiodiversiteit? Boswachter Claudia zoekt met ecoloog Sasja Voet en stadsecoloog Roy Veldhuizen (van o.a. BNNVARA Steken & Prikken) de verdieping op over dit belangrijke onderwerp. Klik op de 'afspelen'-knop om te luisteren!


Slideshow deluxe

Slideshow deluxe

Slideshow deluxe

Slideshow deluxe

Foto's door Tom Zwerver

Luister naar de Amsterdamse Boscast