Pad tot huidige pagina

Bos-beleefpad voor jonge kinderen

Voor onze jongste bezoekers maken we een speciaal beleefpad in het Bos. Het pad slingert langs het wandelpad tussen Fun Forest en het Klein Kinderbad. Kinderen kunnen er spelenderwijs kennismaken met de natuur. Vanaf 5 december starten we met de inrichting. Wandelaars kunnen tijdens het werk enige hinder ervaren bij het passeren.

Ontdekkingstocht

Tot een paar jaar terug konden jonge kinderen via het Kabouterpad op ontdekkingstocht in het Bos. We maken nu een nieuwe beleefroute voor deze groep Bosbezoekers in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Langs de route komen ontdekplekken die je uitdagen om je zintuigen te gebruiken en opdrachten die ingaan op natuurverschijnselen en natuurelementen.

Bosbewoners

Het Beleefpad prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen. We vragen ze om zich in te leven in allerlei soorten bosbewoners, zoals eekhoorns, pissebedden, bomen of paddenstoelen. Zo leren ze spelenderwijs over biodiversiteit, het bodemleven met kleine diertjes en de verschillende seizoenen. Ook ervaren ze extra goed dat ze zelf onderdeel zijn van de natuur.

Voor elk wat wils

Kinderen kunnen zelf bepalen hoe ze de route willen beleven: door zelfstandig op pad te gaan of met een route die in de Boswinkel te koop is. De opdrachten kunnen per seizoen verschillen. Voor scholen maken we verdiepend lesmateriaal.

Planning

De werkzaamheden starten op 5 december 2022. De aanleg van het Beleefpad duurt tot ongeveer half januari. Dan wordt het pad gekeurd en gecertificeerd. We verwachten dat het Beleefpad dit voorjaar open gaat voor bezoekers. Tot die tijd blijven de ontdekplekken langs het pad met hekken afgesloten. Zodra het opengaat, vermelden we het via deze website, facebook en Instagram.

Ontwerp

Het Beleefpad is bedacht samen met kinderen, leerkrachten, onze boswachters, Zandraket Natuurspeeltuinen en Aardrijk. Het Beleefpad wordt mede gefinancierd door Provincie Noord-Holland.