Pad tot huidige pagina

Cricket in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos beschikt over een van de weinige graswickets in Europa. Daardoor is het Bos regelmatig de thuisbasis voor internationale wedstrijden cricket.

Cricketstadion in Amsterdamse Bos

Geschiedenis

De Amsterdamse cricketvereniging VRA werd opgericht op 5 september 1914 uit een fusie tussen Volharding (1889), R.A.P. (1887) en Amstels (1885). In de beginjaren speelde de club cricket op locaties als het Vondelpark, Museumplein en bij het Olympisch Stadion. In 1939 verhuisde VRA naar het Amsterdamse Bos, waar het nog steeds is gevestigd, pal naast het internationale Wagener-hockeystadion.

Internationale wedstrijden

Er vinden regelmatig internatiopnale wedstrijden in het Bos plaats. Zo was het Bos gastvenue van de Videocon Cup 2004, een drielandentoernooi tussen Australiƫ, India en Pakistan met tienduizenden supporters. De World Cup wedstrijd Zuid-Afrika-Kenia was een ander hoogtepunt, dat in 1999 gezamenlijk werd georganiseerd met de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond.

Foto van cricketspeler

Kijk hier voor het overzicht van de wedstrijden op het Sportpark en op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos: Sportparkkalender. In de Boskalender vind je alle evenementen in het Bos.