Trimroute Boscross

Trimroute Boscross in het Amsterdamse Bos is een conditiecircuit van 2,2 km rond de Heuvel, met 18 trim- en fitnesstoestellen langs de route. De trimroute is voor de amateur- en topsporter toegankelijk.

Tophockeyers Valentin Verga en Sophie Polkamp bij een van de fitnesstoestellen in het Amsterdamse Bos

Met de trim- en fitnesstoestellen van Trimroute Boscross kun je zelf je ideale trimparcours samenstellen. Bijvoorbeeld voor het opbouwen van conditie, of om specifieke spiergroepen aan te pakken.

Deze toestellen kom je tegen in de Trimroute: hangbrug, hoge rekstok (optrekken), balansvorm, buik- en rugsteun, steunbrug, horden (lopen), hekjes (springen), rek- en strekbrug, lage rekstok (opdrukken), schuine rekstok (steunsprong), ringen.

In 2012 zijn vier nieuwe fitnesstoestellen aan de Boscross toegevoegd, die met een bijdrage van jubilerende hockeyclub AH&BC zijn gefinancierd: T-bar, leg extension, multifit en bench press low (alle vier met vloerplank).

Gebruikers van de trimbaan in het Amsterdamse Bos, 1970

Boscrossroute

De route van de Boscross start en eindigt bij de brug van de Duizendmeterweg en is gemarkeerd met blauwe paaltjes met de afbeelding van een trimmer met horden. Je kunt de route van de Boscross bekijken op de plattegrond op de hardlooppagina. De Boscrossroute is ook verkrijgbaar in De Boswinkel, Bosbaanweg 5, Amstelveen. De Boswinkel is dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 - 17.00 uur.