Pad tot huidige pagina

Paardrijden in het Amsterdamse Bos

Afbeelding

balk wit

Ruiterpaden

Paardrijden in het Bos

Ruiters kunnen genieten van maar liefst 21,5 km aan ruiterpaden in het Amsterdamse Bos. Ten westen van de Kleine Vijver is een paardenpicknickplaats ingericht.

Doorwaadbare plek

Foto van een slipjacht

In het zuidelijk gedeelte van het Bos is een plek waar je van de ene oever naar de andere kunt rijden. Ook de jaarlijkse slipjacht rijdt hier doorheen.

Maneges

Foto van twee meisjes en een paard

In het Bos zijn twee FNRS maneges. Hier zijn ook regelmatig dressuur-wedstrijden bij te wonen. Je kunt ook iets eten of drinken.

Standplaatsen

Paard en zadel

Als je tijdens het rijden iets wilt eten of drinken, zijn er bij twee horecagelegenheden in het Bos standplaatsen om je paard tijdelijk vast te maken.

Wedstrijden

Jaarlijks worden in het Amsterdamse Bos spectaculaire paardensport-evenementen georganiseerd, zoals een slipjacht, menwedstrijden en paardenpolo.

Aangespannen paard

Aangespannen paard en wagen

In het Amsterdamse Bos is het in principe niet toegestaan om met aangespannen paard te rijden op voet-, fiets- en ruiterpaden. Maar, omdat er onder bezoekers behoefte aan is, wordt er onder voorwaarden in een aantal gevallen  toestemming  verleend. Er worden maximaal 5 (betaalde) jaartoestemmingen uitgegeven om met aangespannen paard op een aantal aangewezen paden door het Bos te rijden. Naast de jaartoestemmingen zijn er ook dagtoestemmingen beschikbaar. Per dag zijn maximaal 3 dagtoestemmingen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de pagina over aangespannen paard.

De Boskalender

De Boskalender

Frame