Pad tot huidige pagina
Natuureducatie in het Bos, foto: Emmy Scheele.

Stages in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is als leer-werkorganisatie het grootste leslokaal van de stad: jaarlijks bezoeken 200 scholen het Bos en dagelijks werken er 50 mensen via oriënterende en beroepsgerichte stages, vrijwilligerswerk en re-integratietrajecten (mensen met een langdurige uitkering en taakgestraften). Het doel is om de talenten van scholieren helpen te ontwikkelen en om mensen die lang uit het arbeidsproces zijn geweest kansen te bieden om weer terug te keren op de arbeidsmarkt.

Beroepsgerichte of oriënterende stage

Leerlingen van het (V)MBO kunnen bij ons terecht als erkend leer-werkbedrijf. Om het Amsterdamse Bos zo mooi te houden zoals het nu is, moet er iedere dag veel gebeuren. We maaien het riet en het gras, snoeien bomen en struiken, herstellen de paden en schilderen de bruggen en bankjes. Van het hout uit het bos maken we steigers en beschoeiingen.

Natuurlijk doen we nog veel meer. Maar ben je al nieuwsgierig geworden en zoek je een beroepsgerichte stage in het groen, of snuffelstage? Dan is het Amsterdamse Bos de juiste plek!

Wat bieden we jou?

• Werkervaring in een professionele werkomgeving
• Een betrokken stagebegeleider
• Het prachtige Amsterdamse Bos als werkplek

Wat verwachten wij van jou?

• Een duidelijk omschreven werkproces voor het behalen van een Proeve van Bekwaamheid
• Eigen initiatief
• Goede motivatie
• Respect voor de stagebegeleider

Contact

Wil je je aanmelden voor een stage, of heb je vragen, mail dan naar onze stagecoördinator Manou van der Noort: m.van.der.noort@amsterdam.nl.

Onderhoudswerkzaamheden in het Amsterdamse Bos

Re-integratie

Mensen die al lang een uitkering hebben, krijgen via de Dienst Werk en Inkomen (gemeente Amsterdam) trajecten aangeboden om met behoud van uitkering te werken en om zo terug te keren op de arbeidsmarkt. Ook taakgestraften en ex-verslaafden wordt op deze manier een kans geboden. Het doel is om regelmaat op te bouwen, werkervaring op te doen en structuur in de week te krijgen. Deelnemers maaien het riet en het gras, snoeien bomen en struiken, herstellen de paden en schilderen de bruggen en bankjes. Van het hout uit het bos maken ze steigers en beschoeiingen. Jaarlijks vindt een aantal mensen via deze weg een reguliere baan.

Natuureducatie

Voor scholen: je kunt ook met de klas het Bos in! Kijk voor meer informatie op de pagina van De Boswinkel.