Pad tot huidige pagina

Vrijwilligers in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is een prachtige omgeving om in te werken, ook als vrijwilliger. Je kunt een dagje uitwaaien en tegelijkertijd de handen uit de mouwen steken, om het Amsterdamse Bos zo mooi te houden zoals het nu is.

Vrijwilligerswerk op Vogeleiland

Buiten zijn en toch dichtbij de stad; fysiek werk voor wie graag buiten in de natuur is; bijdragen aan het onderhoud ten behoeve van flora en fauna.

Werkzaamheden

Wil je meehelpen met het onderhoud van het bos? Bij onderhoudswerkzaamheden kun je denken aan het snoeien van struiken, het knotten en zagen van wilgen, het opruimen van het maaisel en het verwijderen van ongewenste planten. Deze onderhoudswerkzaamheden kunnen op verschillende locaties plaatsvinden, zoals op het Vogeleiland, in het Bloesempark, het Doolhof, Land van Bakker of bij het land van Bosse. Ervaring is niet vereist. Enige zelfstandigheid wel.

Ook in De Boswinkel van het Amsterdamse Bos zijn vrijwilligers van harte welkom. In de weekenden is er ruimte voor gastheren of -vrouwen, receptiewerk, ondersteuning van workshops en rondleidingen met kinderen. Hierbij zijn kennis en ervaring wel van belang.

Tenslotte hebben wij ook klussen voor groepen die een dag vrijwilligerswerk willen doen in het Bos. Denk hierbij aan zwerfvuil ruimen, bruggen schoonmaken, ongewenste planten weghalen of andere werkzaamheden die zich voordoen, afhankelijk van het seizoen. Ook in de weekeinden zijn er mogelijkheden om te werken.

Wil je meehelpen?

Vul dan het inschrijfformulier in. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger via ons inschrijfformulier (DOC, 170 kB). Vul het formulier in en mail het naar vrijwilligerscoördinator Manou van der Noort: m.van.der.noort@amsterdam.nl. Bij  haar kun je ook terecht voor meer informatie over vrijwilligerswerk. Hier staat het inschrijfformulier als PDF (PDF, 75 kB). Hier staat het inschrijfformulier als Word-document (DOC, 170 kB). Vogeleiland heeft ook een eigen facebookpagina.