Pad tot huidige pagina

Word Groene Vrijwilliger in het Amsterdamse Bos!

Welkom bij het Amsterdamse Bos, een groene oase midden in de bruisende randstad. Als een toegewijd team van vrijwilligers streven we ernaar om dit prachtige stukje natuur te behouden en te laten bloeien. Samen delen we een passie voor de natuur en willen we anderen inspireren om hetzelfde te doen.

Vrijwilligersmogelijkheden

Wil je actief deel uitmaken van het behoud van het Amsterdamse Bos? Wij bieden diverse vrijwilligersmogelijkheden aan, elk met een eigen focus:

 • Beheer en Onderhoud
  Werk samen met ons team aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van het bos.
 • Ecologie
  Draag bij aan het behouden en bevorderen van biodiversiteit in ons geliefde bos.
 • Natuur- en milieueducatie
  Inspireer anderen door gids te zijn en kennis te delen over de prachtige flora en fauna.
 • Publieke dienstverlening
  Maak deel uit van ons team dat zorgt voor de boswinkel, toezicht en andere publieke diensten.
 • Overige klussen
  Er zijn altijd diverse klussen die gedaan moeten worden, van klein tot groot. Werkzaamheden kunnen bestaan uit zwerfvuil ruimen, bruggen schoonmaken, ongewenste planten weghalen, zaailingen oogsten ten behoeve van MeerBomenNu of andere werkzaamheden die zich voordoen afhankelijk van het seizoen en andere klussen die op dat moment nodig zijn. Jouw hulp is waardevol!

Ook hebben we twee vaste vrijwilligersgroepen die al een tijdje meedraaien in het Amsterdamse Bos, ook hier hebben we nog plekken vrij:

 • Het Voedselbos
  Vrijwilligers zorgen voor de aanplant en het onderhoud van het Voedselbos. De geiten van de Geitenboerderij dragen ook bij, regelmatig worden ze ingezet om te grazen. Benieuwd? Bekijk de vacature: Vrijwilliger Voedselbos.
 • Vogeleiland
  In een vast team help je mee aan het onderhoud van het Vogeleiland. Maaien, maaisel afvoeren, wilgen knotten, paden harken en onkruidvrij houden, ongewenste kruiden verwijderen, maar ook het moeras nat houden door land af te graven. Fysiek best zwaar werk.

Evenementen en Agenda

Vast of flexibel, doordeweeks of in het weekend, we hebben voor ieder wat wils! Houd onze boskalender in de gaten voor aanstaande evenementen en vrijwilligersdagen. Hoewel de evenementenkalender nog wordt gevormd, staan er nu al vrijwilligersdagen gepland waarop jij kunt deelnemen en een verschil kunt maken

Vragen of aanmelden?

Voor meer informatie of voor een dagje meelopen, neem contact met ons op via bosvrijwilligers@amsterdam.nl of Bos-breed vrijwilligers coördinator Kayleigh Ranzijn op 0641812765. We ontdekken graag samen wat jouw rol in het behoud en de bloei van het Amsterdamse Bos kan zijn. Wil jij je direct aanmelden? Dat kan via het onderstaande aanmeldformulier.

Ga naar het aanmeldformulier

Vogeleiland heeft ook een eigen facebookpagina en een instagram-account.

Dank je wel voor het overwegen van vrijwilligerswerk bij het Amsterdamse Bos. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons toegewijde team van bosvrijwilligers!

Vragen of meelopen?

Dat kan door te mailen naar bosvrijwilligers@amsterdam.nl

Direct aanmelden?

Dat kan via het onderstaande aanmeldformulier.