Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina
Bloesempark Amsterdamse Bos

Bloeitijd Bloesempark

Tijdens de bloei van de Japanse kers is het Bloesempark in het Amsterdamse Bos op zijn mooist. Wilt u het park bezoeken? Lees dan deze informatie.

De bomen in het Bloesempark bloeien ongeveer twee weken in de maanden maart en april. Wanneer exact is elk jaar afhankelijk van het weer. Bel De Boswinkel voor actuele informatie over het park: 020-545 6100.

Beschikbaarheid en rustige momenten

Kies rustige momenten voor uw bezoek. In het weekend is het tijdens de bloei heel druk en doordeweeks wat rustiger. De gemeente Amstelveen organiseert in 2020 2 kleine besloten evenementen in het Bloesempark, op dinsdag 7 april in de avond en woensdag 8 april in de ochtend. Het park is dan gesloten.

Eten, drinken, afval en dieren

Ga goed voorbereid op pad en neem een flesje water mee als het warm is. Het is heel leuk om in het park te picknicken. Ruim afval op. Zijn de afvalbakken vol, neem het dan mee naar huis.

Open vuur, barbecues, honden en paarden zijn verboden in het park vanwege veiligheid van bezoekers.

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende opties om met het openbaar vervoer naar het Bloesempark te gaan (metro, tram, bus). Kijk voor meer informatie op 9292.nl.

Fiets- en scooterparkeerplaatsen

Voor fietsen worden fietsparkeerplekken ingericht. Het verzoek is om de fietsen daar neer te zetten en het groen en de beplanting te ontzien. Scooters en motoren kunnen gestald worden op tijdelijke verharding langs de Burgemeester A. Colijnweg ter hoogte van het verlengde van de Bleekerskade.

Autoparkeren

Wie loopt of de fiets pakt voorkomt autofiles naar het park. Komt u toch met de auto, dan vindt u parkeerplaatsen op ongeveer 15 á 20 minuten lopen van het Bloesempark. De parkeerplaats van de Dagrecreatie en de grote parkeerplaats bij de Geitenboerderij liggen het dichtst bij het park. In het weekend is ook parkeerruimte bij P-Raadhuis en Doorweg in Amstelveen.

Tijdens de volle bloei van het park is een tijdelijke parkeerplaats op het verharde gedeelte van het evenemententerrein Land van Bosse in het Amsterdamse Bos. De route naar het park wordt vanaf de parkeerplaatsen met bordjes aangegeven vanaf 13 maart. Parkeren van auto’s of motoren in de bermen of op/langs de weg is niet toegestaan. Daartegen zal worden opgetreden.

Parkeren voor gehandicapten

Bij het adres Burgemeester Colijnweg 200 komen 4 (tijdelijke) gehandicaptenparkeerplaatsen ter hoogte van de Bleekerskade voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Het overige gehandicaptenparkeren is op de parkeerplaats bij de Geitenboerderij.

Sneeuwklokjes onder de hazelaar op Vogeleiland, foto: Angela Bouman

Vogeleiland

TIP:  Ook prachtig in de lente: het Vogeleiland, dat vlak bij de Geitenboerdeij Ridammerhoeve ligt, ongeveer 20 minuten lopen vanaf het Bloesempark.

GPS coördinaten Bloesempark: Breedtegraad: 52.303965 | Lengtegraad: 4.835465. Google Maps : https://goo.gl/maps/axRAMJKeKbE2.