Pad tot huidige pagina
Bloesempark Amsterdamse Bos

Bloeitijd Bloesempark

Tijdens de bloei van de Japanse kers is het Bloesempark in het Amsterdamse Bos op zijn mooist. De bloesem trekt al jaren veel bekijks uit binnen- en buitenland. Lees hier onze tips voor een bezoek.

Geniet van de prachtige bloesem in het Amsterdamse Bos. Plan uw bezoek, houd rekening met drukte in het Bloesempark en kom zo veel mogelijk op de fiets en op rustige momenten doordeweeks.

Bloeitijd

De bomen in het Bloesempark bloeien ongeveer 2-3 weken in de maanden maart en april. De vroegste bloei is doorgaans pas vanaf midden maart. Wanneer exact is mede afhankelijk van het weer. Op onze sociale media (Facebook en Instagram) en website zullen we regelmatig verslag uitbrengen van de staat van de bloei en bloesem.  Deel uw mooiste bloesemfoto’s via Insta of Facebook met #amsterdamsebos.

Als er nauwelijks wind is, kunnen de bomen meerdere weken in bloei staan. Bij veel wind en neerslag is de bloesemperiode sneller voorbij. De bloemenpracht levert mooie plaatjes op.

Beschikbaarheid en rustige momenten

Kies rustige momenten voor uw bezoek. In het weekend is het tijdens de bloei erg druk en doordeweeks wat rustiger. Kom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer. Volg de borden rondom het Bloesempark. Wij vragen u op drukke momenten uw bezoek te beperken.

Eten, drinken, afval en dieren

Ga goed voorbereid op pad en neem een flesje water mee als het warm is. Ruim afval op. Zijn de afvalbakken vol, neem het dan mee naar huis. Open vuur, barbecues, honden en paarden zijn verboden in het park vanwege veiligheid van bezoekers. Als u wilt picknicken, doe dat doordeweeks en niet in het weekend.

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende opties om met het openbaar vervoer naar het Bloesempark te gaan (metro, tram, bus). Kijk voor meer informatie op 9292.nl.

Fiets- en scooterparkeerplaatsen

Voor fietsen worden fietsparkeerplekken ingericht. Het verzoek is om de fietsen daar neer te zetten en het groen en de beplanting te ontzien. Scooters en motoren kunnen gestald worden op tijdelijke verharding langs de Burgemeester A. Colijnweg ter hoogte van het verlengde van de Bleekerskade.

Auto parkeren

Wie loopt of de fiets pakt voorkomt autofiles naar het park. Komt u toch met de auto, dan vindt u parkeerplaatsen op ongeveer 15 á 20 minuten lopen van het Bloesempark. De parkeerplaats van de Dagrecreatie en de grote parkeerplaats bij de Geitenboerderij liggen het dichtst bij het park. In het weekend is ook parkeerruimte bij P-Raadhuis en Doorweg in Amstelveen.

Tijdens de volle bloei van het park is een tijdelijke parkeerplaats op het verharde gedeelte van het evenemententerrein Land van Bosse in het Amsterdamse Bos. De route naar het park wordt vanaf de parkeerplaatsen met bordjes aangegeven vanaf half maart. Parkeren van auto’s of motoren in de bermen of op/langs de weg is niet toegestaan. Daartegen zal worden opgetreden.

Google Maps: typ 'Bloesempark' (Amstelveen). Ter plekke zijn de parkeerplaatsen en looproutes naar het Bloesempark aangegeven.

Parkeren voor gehandicapten

Bij het adres Burgemeester Colijnweg 200 komen 4 (tijdelijke) gehandicaptenparkeerplaatsen ter hoogte van de Bleekerskade voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Het overige gehandicaptenparkeren is op de parkeerplaats bij de Geitenboerderij.

GPS coördinaten Bloesempark: Breedtegraad: 52.303965 | Lengtegraad: 4.835465. Google Maps : https://goo.gl/maps/axRAMJKeKbE2.

Toiletten

Er zijn geen toiletten in het Bloesempark. Bij de parkeerplaatsen in het Bos staan verwijzingen naar de toiletten. Zie ook de veel gestelde vraag over de openbare toiletten in het Bos.

Geen asverstrooiingen

Er mag geen as van overledenen worden uitgestrooid in het Bloesempark. Neem voor uitstrooien van as contact op met de Boswachterij: 06-29081628.

Tips voor andere bloesems in het Bos:

De krentenboompjes

Langs de hoofdfietsfoute, ongeveer ter hoogte van de vrije voetbalvelden en de 'Jacoba Mulder-tulpenboom', bloeien de krentenboompjes vaak prachtig.

Vogeleiland

Ook prachtig in de lente: het Vogeleiland, dat vlakbij de Geitenboerderij Ridammerhoeve ligt, ongeveer 20 minuten lopen vanaf het Bloesempark.

Sneeuwklokjes onder de hazelaar op Vogeleiland, foto: Angela Bouman

Origami

Thuis langer nagenieten van de bloesem? Maak zelf bloesem-origami. Versier er een muur, taart of kaart mee. Of maak er een mobiel van voor boven de wieg of voor het raam! Klik op onderstaand plaatje voor de vouw (en knip-)instructie:

In de regio

Kunt u geen genoeg van de bloesem krijgen? In de Regenboogbuurt in Almere is een straat met 850 kersenbloesembomen: https://regenboogbuurt.nl/kersenbloesemfeestalmere.