Pad tot huidige pagina

Kanoën in het Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos kun je een kano huren om het Bos via het water te verkennen. Je kunt ook kanoën bij kanovereniging Frisia. Jaarlijks vinden er meerdere kanowedstrijden plaats in het Bos.

Kano- en waterfietsenverhuur

Op de Grote Speelweide bij het Openluchttheater vind je de kano- en waterfietsverhuur. In de watergangen van het Amsterdamse Bos zijn met gekleurde palen twee kanoroutes uitgezet. De waterfiets of kano biedt je een unieke ervaring om het bos vanaf het water te bekijken.

Foto van kanovarende jongens

Kanovereniging Frisia

Het Amsterdamse Bos, de Bosbaan, Het Nieuwe Meer, de Ringvaart om de Haarlemmermeer polder en de Amstelveense en Aalsmeerse Poeltjes, vormen ook het vaar- en trainingsgebied van kanovereniging Frisia.

Wedstrijden

Het Watersportverbond organiseert jaarlijks kanowedstrijden op de Bosbaan. Daarnaast worden op de Bosbaan kampioenschappen vlakwater wedstrijdvaren georganiseerd.

Roeiwedstrijden op de Bosbaan

Regelmatig vinden er (inter)nationale roeiwedstrijden plaats op de Bosbaan. Kijk in de Bosbaankalender voor het jaaroverzicht van de wedstrijden op de Bosbaan en in onze Boskalender voor alle evenementen in het Amsterdamse Bos. Bij een deel van de wedstrijden is de Bosbaanweg afgesloten voor verkeer.

Foto van wedstrijd vlakwaterkano

Het Sportpark heeft ook een jaaroverzicht van de wedstrijden: Sportparkkalender.