Pad tot huidige pagina

Voedselbos & Boslandbouw

Lijst

In het Amsterdamse Bos ligt een voedseltuin gecombineerd met boslandbouw, samen het Voedselbos. Voedsel komt vaak van ver. Lokaal een voedselbos aanleggen laat zien dat je gezond eten ook dichtbij kunt produceren.

Een voedselbos is goed voor de bodem, dieren, insecten en mensen. Van elke plant, struik of boom in het voedselbos kun je wel iets eten. Vrijwilligers onderhouden het terrein.

Vrijwilligers

Vrijwilligers hebben het Voedselbos aangeplant en dragen nu zorg voor het onderhoud. De geiten van de Geitenboerderij dragen ook bij. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Lees hier verder:

Ontwerp & Beplanting

Het Voedselbos is gesitueerd aan de oostkant van de Geitenboerderij Ridammerhoeve. Lees hier meer over de locatie en het ontwerp.

Educatie

In het Voedselbos kun je op een speelse en laagdrempelige manier kennismaken met eetbare planten en vruchten die van nature in Nederland voorkomen.

Historie

Vóór de aanleg van het Bos (en de Geitenboerderij) was hier een polder. Later kwam er een hertenkamp en er hebben ook wisenten op deze plek gestaan. Lees hier meer over de historie van deze bijzondere locatie.

Partner logos